09.08.2023

Tapahtuman aikataulu puhujineen julkaistu

Screen Helsinki 2023 -tapahtuma alkaa ilmoittautumisella ja aamukahvilla Tennispalatsilla klo 8.30 alkaen. Mahdollisten ruuhkien vuoksi on hyvä tulla paikalle hyvissä ajoin. Seminaaripäivän varsinainen ohjelma alkaa klo 9.30.

Päiväohjelmassa on luvassa lukuisia aihekokonaisuuksia elokuvan ja draaman tulevaisuudesta, realityn todellisuudesta sekä vastuullisuusteemoista ja -toimista. Keskusteluun nostetaan niin uusien teknologioiden tuomat mahdollisuudet av-alalla ja paljon puhuttava tekoäly kuin myös aina ajankohtainen tuotantojen rahoitus. Tapahtuman juontajat Pekka Strang ja Lotta Backlund.

Aamupäivä käynnistyy Vauhti kiihtyy – pysymmekö kyydissä? otsikolla, kun teknologian kehityksestä puhumaan saapuvat mm. yhdysvaltalaisen CAA:n André Vargas sekä tekoälyn ammattilainen Jufo Peltomaa.

Voittajan valinta! Valokeilassa vastuullisuus -osiossa keynote-puhujana nähdään legendaarinen luova johtaja Gary Carter. Hän on ollut mukana luomassa suurimmiksi myyntimenestyksiksi nousseita hittiformaatteja, kuten Selviytyjät ja Big Brother. Saman otsikon alla ammennetaan Ita O’Brienin ammattitaidosta, kun läheisyyskoordinaattorina mm. Normal People ja Sex Education -tuotannoissa toiminut alan pioneeri nousee Screen Helsinki -lavalle.

Pääsemme syventymään sekä käsikirjoitetun draaman ja elokuvan haasteisiin että viihteen ja realityn ajankohtaisiin teemoihin, kun ohjelma jakautuu lounastauon jälkeen iltapäivällä kahteen rinnakkaiseen osioon: scripted ja non-scripted.

Iltapäivällä non-scripted salissa ratkotaan kuinka tehdä strategisia valintoja ja toimivampia sisältöjä, kun alan kiinnostavimmat kotimaiset huippuosaajat saapuvat panelisteiksemme Kaikkea, Kaikkialla, Samaan aikaan? -ohjelmaosioon.

Iso-Britanniasta vieraaksemme saapuu Siobhan Crawford, jonka mittava ura alalla kattaa menestystuotantoja perustamansa Glow Median lisäksi Zodiakilla ja Banijayllä. Crawford alustaa Pelkkää roskaa! Mainettaan parempi reality? – ohjelmaosion, jossa realityn monia todellisuuksia pohditaan Mikko Silvennoisen moderoimassa keskustelussa myös kuplan ulkopuolelta tilaajan, käsikirjoittajan ja kulttuuritoimittajan näkökulmista.

Scripted-sisältöihin keskittyvässä salissa kuullaan iltapäivällä Petri Jokirannan huikea case-study Sisu-elokuvasta sekä Miia Haaviston moderoima keskustelu kotimaisen elokuvan rahoituksen rakentamisesta tulevaisuudessa ja katsojakäyttäytymisen käynnissä olevasta muutoksesta.

Inspiraatiota draamatuottajan tulevaisuuteen tarjoillaan Roope Lehtisen moderoimassa paneelikeskustelussa, jossa Janne Vakion (MTV3/CMore) kanssa keskustelijoina nähdään Ranskasta vieraaksemme saapuva Emmanuel Eckert (Mediawan) ja Saksasta Yi Qiao (ZDF Studios).

Päivän viimeisessä osiossa tapaamme kotimaisten tilaajien edustajat upouuden gameshow-formaatin merkeissä. Hauskan kisan päätteeksi yksi kilpailijoista kruunataan tittelillä Vuoden Tilaaja Suomi 2023. Seminaariohjelma päättyy klo 17.30 mennessä, jonka jälkeen päivä jatkuu iltajuhlassa Ravintola Töölössä illallisen, seurustelun ja palkintojenjaon merkeissä.

Tule mukaan unohtumattomaan päivään täynnä uusia näkökulmia, kiinnostavia keskusteluja ja inspiraatiota!

Takaisin