31.8.2022 – Sokos Hotel Tripla

Tervetuloa Screen Helsinki -tapahtumaan 31.8.2022

Rekisteröityminen ja aamukahvi alkavat klo 8.00 Triplan Sokos hotellin kokouskeskuksen Fredriksberg- tilassa, 5. kerroksessa.

Päivän ohjelma alkaa klo 9. Saavuthan ajoissa paikalle jotta vältämme pahimman ruuhkan rekisteröintipisteellä.

Päiväohjelma loppuu klo 17 ja ovet Koskenrannassa (iltaohjelma) avautuvat klo 17.30.

Pidätämme oikeuden ohjelmamuutoksiin.

 

 

9:00

Tervetuloa Screen Helsinki -tapahtumaan

Pekka Strang toimii päivän juontajana.


9:10

Kasvusopimus – tulevaisuuden tiekartta

Screen Helsinki -tapahtumassa julkistetaan Kasvusopimus! Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Työ- ja elinkeinoministeriö ovat käynnistäneet av-alalle uudenlaisen dialogi- ja yhteistyömallin julkisen sektorin ja elinkeinoelämän välille. Tämän Kasvusopimuksen tavoitteena on tukea alan yritysten kasvua, kansainvälistymistä ja kilpailukykyä. Screen Helsinki -tapahtumassa kuulemme, millaisia käytännön toimia on tunnistettu, jotta tavoitteisiin päästään ja millainen on uusi av-alan kasvusopimus. Elinkeinoelämän toiveet vastaanottavat Petra Tarjanne/Työ- ja elinkeinoministeriö ja Kimmo Aulake/Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Kasvusopimuksen esittelyä voi seurata myös suorana striiminä Business Tampereen YouTube-kanavalta.

(Kuva: Business Finland)


9:40

Suomesta maailman vastuullisin tuotantomaa?

Tulevaisuuden menestystarinat rakennetaan vastuullisuuden kivijalan varaan. Av-alaa puhuttelevat ja ravistelevat vastuullisuus- ja kestävyysteemat niin meillä Suomessa kuin maailmallakin.  Millaisia kysymyksiä vastuullisuuskokonaisuus herättää tuottajissa, tilaajissa ja tekijöissä juuri nyt? Mukana keskustelemassa, näkökulmia tarjoamassa sekä kysymyksiin vastaamassa ovat ihmisoikeusvaikuttaja Ujuni Ahmed, muutos- ja strategiakonsultti Henna-Riika Ruotsalainen, karhuryhmän entinen johtaja ja nykyinen stressinhallinnan kouluttaja Harri Gustafsberg sekä Flow Festivalin ja Assemblyn vastuullisuusstrategioiden kehittämisestä vastannut Emilia Mikkola. Kuulemme myös diversiteettitutkimuksen tuoreimmat luvut. Keskustelua johtaa Mikko Silvennoinen.

 


11:00

Lounas


12:15

Miltä menestys näyttää maailmalta?

Maailma pienenee ja polut menestykseen ovat yhä monimuotoisempia. Miltä kotimaisten tuotantojen menestys näyttää globaalilla markkinalla? Strang haastattelee ruotsalaisnäyttelijä Ivan Mathias Peterssonia (mm. Nyrkki, Gåsmamman), irlantilaistuottaja David Collinsia (mm. Rakkaani merikapteeni) ja intialaista Netflix-koomikko Aditi Mittalia (mm. Suomi koomikoiden silmin).

 

 


13:05

Menestyksen resepti

Miten menestystarina syntyy ja miten menestystä mitataan? Viiden erilaisen tuotannon tekijät ja tilaajat paljastavat millaisia valintoja, tekoja ja yhteistyötä menestystuotteiden takaa löytyy. Esittelyssä Atlantin yli / Rabbit Films, Modernit miehet / Moskito Television, Koskinen / Mediawan Finland, Laulu rakkaudelle / WBITVP Finland ja Hytti nro 6 / Elokuvayhtiö Aamu.


14:35

Menestyksen mahdollistajat

Vain yksi on varmaa: muutos. Miltä näyttää kotimainen sisältökenttä tilaajien silmin juuri nyt ja miten kukin aikoo varmistaa paikkansa tulevaisuuden kiihtyvässä muutoksessa, murroksessa ja kilpailussa? Ääneen pääsevät suomalaisia sisältöjä tilaavat ja Suomessa niitä esittävät, alan keskeisimmät toimijat: Ylen Tarmo Kivikallio, MTV:n Eevamaria Vassinen, Nelonen Median Ville Toivonen ja Mirko Baas, Warner Bros. Discoveryn Katja Santala, Foxin Elina Mustelin, Elisa Viihteen Ani Korpela, Netflixin Kai Finke ja Nordisk Filmin Katarina Nyman.

 


16:10

Matka maailman ympäri

Millainen on kansainvälinen markkina pandemian jälkeen? Entä mitä kansainväliset levittäjät ajattelevat suomalaisesta sisällöstä ja mikä myy nyt ja tulevaisuudessa? Rabbit Filmsin Jonathan Tuovisen johdolla kuulemme levittäjien näkemykset ajankohtaisista aiheista. Paneelissa edustettuna Emmanuelle Guilbart (About Premium Content), Anke Stoll (Keshet International) ja Tine Klint (Level K).

Päiväohjelma loppuu klo 17 ja ovet Koskenrannassa (iltaohjelma) avautuvat klo 17.30.